Wat mag u verwachten van mij als uitvaartbegeleider?

 

Aan de hand van gesprekken met u zal ik de uitvaartwensen inventariseren.

Ik zal de overledene laten verzorgen en kleden; eventueel samen met naasten.

Kiest u niet voor een thuisopbaring, dan laat ik de overledene overbrengen naar de opbaarlocatie van uw keuze.

Dagelijkse controle van de overledene spreekt voor zich.

Ik laat u een keuze maken uit diverse uitvaartkisten en zal de gewenste kist bestellen.

Indien gewenst zal ik de kerkdienst regelen en de afspraken maken met de pastoor, dominee of voorganger.

Ik zal de reserveringen maken voor de begraafplaats of het crematorium.

Het bespreken en vastleggen van de diverse locaties en/of catering.

Behulpzaam zijn bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart incl. verzending.

Indien gewenst zal ik de rouwadvertenties laten plaatsen in dag- en/of weekbladen.

U onvangt binnen 48 uur een kostenbegroting van de uitvaart.

Ik zal de rouwauto bestellen en indien u dit wenst één of meerdere volgauto's.

Het doen van aangifte van overlijden in de gemeente waarin de persoon is overleden.

Bij een eigen graf zal ik de nabestaanden behulpzaam zijn bij het uitzoeken van het graf.

De gasten krijgen de gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen.

Indien de nabestaanden dit wensen kan ik de uitvaartpolissen verwerken.

Op de dag van de uitvaart zal ik alles coördineren en begeleiden.

Ik zal behulpzaam zijn bij het samenstellen en versturen van de dankbetuigingen.

 

Maar ook….

 

Een gesprekspartner die zich aanpast aan uw levensstijl.

Creatieve ideeën en vakkennis van alle mogelijkheden ter sprake brengen.

Actieve inzet om besparingen voor u te realiseren.

24-uurs ondersteuning en altijd één en hetzelfde aanspreekpunt.

Maatwerk en ruimte voor eigen inbreng.

In gezamenlijk overleg, het samenstellen van de afscheidsbijeenkomst;

Hulp met praktische en emotionele vragen, ook na de uitvaart.

 

 

 

 

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Graag kom ik vrijblijvend bij u langs om samen met u na te denken over uw uitvaart of die van uw naaste. Maar ook als u het fijn vindt om eens kennis te maken met de vrouw achter Het Koestermoment en te horen wat ik voor u kan betekenen, kan ik vrijblijvend bij u langs komen om kennis te maken.

 

Nadenken over het eigen afscheid getuigt van liefde en respect voor de mensen die u tijdens uw leven dierbaar zijn. Hiermee neemt u hen een zorg uit handen in een hectische, emotionele periode. Dit kan een waardevolle handreiking bieden in verdrietige tijden. Zij hoeven dan geen lastige keuzes te maken en kunnen, op basis van uw laatste wensen, de uitvaart vormgeven.

 

Het advies van Het Koestermoment is om wat ruimte te houden voor de nabestaanden om later ook nog hun eigen inbreng te kunnen hebben.

 

Kosten

 

Na het gesprek krijgt u een verslag van hetgeen we besproken hebben. Indien gewenst met een daarbij passende kostenbegroting. Het eerste gesprek is kosteloos.

 Ik vind het belangrijk dat u een prettig gevoel overhoudt aan ons contact.

 

Kinderen

 

Ook kinderen worden door mij betrokken bij een overlijden, de dagen erna en de uitvaart zelf. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk dit is. Door een kind te begeleiden, stap voor stap, het te laten weten dat het verdriet er juist mag zijn, te luisteren, te praten en te troosten kan men een kind helpen om te gaan met het verlies. De kinderen zullen door mij zoveel mogelijk worden betrokken bij de verschillende belangrijke momenten in de uitvaartweek. Het is fijn voor kinderen om zelf ook wat te kunnen doen, bijvoorbeeld het maken van een tekening, het versieren van de kist of het helpen uitzoeken van de kleding van de overledene. Kinderen voelen zich hierdoor gekend en het helpt hen om de realiteit onder ogen te zien.

 

Uitvaartverzekering

 

Ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft, kunt u bij Het Koestermoment terecht. Uitvaartverzekeringen zijn er in meerdere soorten: onder andere natura verzekeringen en kapitaal verzekeringen.

Bij een natura verzekering bent u verzekerd voor een pakket aan diensten. Bij de desbetreffende verzekering kan nagevraagd worden wat het bedrag is dat zij aan u uitkeren. Of voor welk pakket aan diensten u verzekerd bent.

Bij een kapitaalverzekering heeft u een bedrag gespaard, dit bedrag wordt door de verzekering aan u uitgekeerd.

Bij beide verzekeringen is het mogelijk om voor begeleiding door Het Koestermoment te kiezen. Wij kunnen voor u desgewenst de afhandeling met de verzekering regelen.

 

 

KOSTEN

 

Samen met u zoek ik naar een uitvaart die past bij uw wensen en budget. Ook met een beperkt budget is een persoonlijke uitvaart mogelijk. Vraag hier gerust naar.

 

De kosten van een uitvaart zijn opgebouwd uit diverse onderdelen. Er zijn een aantal onderdelen die bij elke uitvaart terugkomen, zoals de kosten van de crematie of begrafenis, de opbaring, het vervoer voor het overbrengen van de overledene, een kist of wade en de kosten voor de akte van overlijden. De overige kosten zijn afhankelijk van de wensen die u heeft. U kunt hierbij denken aan: rouwkaarten, advertentie, bloemen, bidprentje, dankkaartje, consumties bij de condoleance, dragers, uitvaartassistentie, live muziek en volgauto’s.

 

Geen vast tarief maar aangepast aan uw wensen.

 

Omdat ieder mens en dus ook iedere uitvaart uniek is, hanteer ik geen vast tarief maar bepaal ik, op basis van uw wensen, het aantal uren dat ik voor u aan het werk ga. U betaalt dus alleen wat u afneemt. Na ons eerste gesprek bepaal ik hoeveel uur ik verwacht te besteden aan het begeleiden van de uitvaart en neem dit op in de kostenbegroting.

 

Afhankelijk van de verantwoordelijkheden die naasten zelf willen dragen en de begeleiding die gewenst wordt, kan een beroep gedaan worden op de begeleiding op uurbasis of gebruik gemaakt worden van een all-in tarief. Binnen dit all-in tarief valt de complete begeleiding door Het Koestermoment vanaf het moment dat u belt in verband met een overlijden, tot het moment van het nagesprek, een aantal weken na de uitvaart.

   vormgeving & begeleiding

 

 

Na de uitvaart

 

Ongeveer twee weken na de uitvaart neem ik contact met u op om te informeren hoe het met u gaat. We maken een afspraak voor het nagesprek en u ontvangt dan van mij de NOTA. Misschien heeft u nog vragen rond het overlijden, over dankkaartjes, een advertentie, de asbestemming of een grafmonument. Mocht u behoefte hebben aan begeleiding bij de rouwverwerking of aan informatie rondom de afhandeling van praktische zaken dan kan ik u verder op weg helpen. Maar ook als u na die tijd nog vragen heeft, kunt u altijd contact met mij opnemen.

 

Dag en nacht bereikbaar: 06 1414 3263

Werkwijze en kosten

Het Koestermoment

uitvaartzorg

Shirley van Overveld

Kinderbaantje 9

4651 XX  Steenbergen

  uitvaartzorg@hetkoestermoment.nl

Dag en nacht bereikbaar

Tel: 06 1414 3263

KVK NR: 70438641

www.qwiebus.nl

Privacyverklaring