Wat te doen bij overlijden

WAT TE DOEN BIJ OVERLIJDEN

 

Het is belangrijk dat u doet waar u zich goed bij voelt. Misschien wilt u in alle rust afscheid nemen, familie en vrienden op de hoogte brengen en samen met hen zijn. Luister naar uw behoeften en neem de tijd.

 

Wanneer u zover bent neemt u contact op met de huisarts. Deze komt naar u toe en stelt het overlijden van uw naaste vast. Mocht u de huisarts niet kunnen bereiken dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpost. De verklaring van de arts is nodig om van de gemeente het verlof tot begraven of cremeren te verkrijgen.

 

Daarna kunt u (ongeacht waar u verzekerd bent) contact met Het Koestermoment opnemen. Natuurlijk is dit mogelijk op elk moment van de dag én nacht. Op een voor u passend tijdstip zal ik bij u langskomen en u in alle rust uitleggen wat er de komende tijd staat te gebeuren en wat er geregeld dient te worden.

 

 

 

 

VOOR U OP EEN RIJTJE

 

• Luister naar uw behoeften en neem de tijd die u nodig heeft.

• U neemt contact op met de dienstdoende arts.

• U neemt contact op met Het Koestermoment 06 1414 3263

• Wij stemmen in overleg met u af wanneer we naar u toe komen.

• Voor het vormgeven van de uitvaart is voldoende tijd.

 

 

 

 

 

Wat te doen bij overlijden in Bravis Ziekenhuis

 

 

 

 

Wij informeren u graag over zorgwerkzaamheden en waarom die werkzaamheden in rekening worden gebracht. Zodat u weet wat u kunt verwachten van de dienstverlening vanuit het ziekenhuis.

 

Afscheid nemen en verzorging

Na het overlijden van een patiënt krijgt deze op de verpleegafdeling de eerste noodzakelijke verzorging, waarna u afscheid van uw naaste kunt nemen op de afdeling. De verpleegkundigen zullen u direct na het overlijden zo goed mogelijk bijstaan. Aarzelt u niet om uw vragen en wensen met hen te bespreken.

Een uitvaartondernemer inschakelen


Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met ons. Het ziekenhuis heeft geen commercieel belang bij uw keuze van de uitvaartonderneming.

 

Mortuariumbeheer

Nadat u op de afdeling afscheid heeft genomen, wordt de overledene overgebracht naar het mortuarium van het ziekenhuis.
Wij nemen contact op met een van de mortuariumbeheerders om, volgens uw wensen, verdere afspraken te maken. Ook halen wij de overledene op bij het mortuarium en brengen deze over naar een rouwcentrum of een thuisadres.

Kosten


Voor de kosten van het gebruik van het mortuarium en de verzorging van de overledene ontvangt u via ons een nota. De kosten voor het gebruik van het mortuarium zijn geen onderdeel van het ziekenhuistarief en worden niet vergoed door de zorgverzekering. Deze kosten kunnen eventueel wel gedeclareerd worden bij de uitvaartverzekering van de overledene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag en nacht bereikbaar: 06 1414 3263

Het Koestermoment

uitvaartzorg

Shirley van Overveld

Kinderbaantje 9

4651 XX  Steenbergen

  uitvaartzorg@hetkoestermoment.nl

Dag en nacht bereikbaar

Tel: 06 1414 3263

KVK NR: 70438641

www.qwiebus.nl

Privacyverklaring